Naar Roatan
Door: Nicole
30 December 2005 | Honduras, Utila
Ik hoop dat iedereen een fantastische kerst heeft gehad, lekker vol gegeten en genoten heeft van elaar. Onze kerst was heerlijk. Een kalkoen uit de oven, feestje in de bar en een gezelllige spelletjes avond met hints.
Het is zover, we gaan naar Roatan. We hebben via internet een baan gekregen bij Reef Gliders. Oke, met een beetje hulp van anderen, Sanne, Bud, Susie en Thomas. Sanne en Bud hebben daar hun Open water cursus gedaan en vertelde dat ze iemand zoeken om de instructeur te vervangen. Toen ook Thomas een course director hier met het zelfde verhaal kwam heb ik gelijk een email gestuurd. Thomas die goed bevriend is met de managers had al het een en ander over ons verteld. We kregen afgelopen woensdag een bericht dat we zijn aangenomen. We zijn echt heel blij. Maandag gaan we met een zeilboot over. Tracy heeft de hond van deze man gered daarom geeft hij ons een fikse korting.
Er zijn wel alternativen zoals een vliegtuig of met de ferry eerst naar La Ceiba en dan naar Roatan, maar dat is of te duur of kost te veel kostbare tijd. Op deze manier kunnen we onderweg gaan zoeken naar Whalesharks en dolfijnen.
Nu ik het er toch over heb. Donderdag was een vreemde dag. Allereerst waren er geen vole tanks dus moesten we die halen bij de resort, daar adden ze niet op ons gerekent en moesten weer terug naar onze eigen school om tanks te vullen. Dus het vertrek was om 11 uur i.p.v. 7 uur. dit was een slecht begin van de dag, maar toen we eenmaal onderweg waren, zag de kaptein een groep dolfijnen. Met masker, snorkel en finnen, sprongen we het water in. Ze waren goed te horen en ja hoor, daar waren ze. Geweldig!
Dit was het betere werk. Nog geen 5 minuten later, krijgen we opdracht klaar te staan, WHALESHARK! Doordat iedereen gelijk het water insprong, was ze snel vertrokken. Toch geweldig om te zien.
Thijs heeft nu ook een cursus bij de duikschool waar ik werk. Dit komt omdat een instructeur voor een week ergens anders werkt. Het komt heel goed uit want zo hebben we weer even wat geld om in Roatan te staten. Ik moet zeggen dat het wel heel prettig is om samen voor de zelfde duikschool te werken. Op dit moment is hij op zoek naar whalesharks, bij de noordelijke duikplekken. We gaan daar helaas niet zovaak naar toe, dus als we gaan is het altijd whalesharkspotten geblazen.
We wensen iedereen een fantastische jaarwisseling, dat je maar gezond en gelukkig mag zijn! Dat het je lukt je aan je goede voornemens te houden (nee we hebben er nog geen) en je veel plezier hebt in alles wat je doet.
Veel liefs en knuffels Thijs en Nicole
31 December 2005 - 21:54
Janneke:
jullie ook een hele goede jaarwisseling toegewenst en een gezond en liefdevol 2006 met leuk werk voor beiden. mooie foto's hoor en veel succes in roatan. veel liefs van alle kuijpertjes uit ermelo. -
01 Januari 2006 - 14:17
Merel En Wouter:
gelukkig nieuw jaar! en gefeliciteerd met jullie nieuwe werk! goed gedaan dat is een goede start voor 2006!
liefs merel en wouter -
02 Januari 2006 - 07:15
Chris:
Hey Thijs en Nicole!
Een supergoed nieuwjaar gewenst met veel mooie reismomenten. Ik blijf jullie volgen!
Top dat jullie werk hebben gevonden in Roatan. Veel plezier daaro!
Groet! -
02 Januari 2006 - 10:09
Odette:
Happy new year, whalesharkspotters!
Tof dat jullie weer werk hebben. Dikke nieuwjaarsknuffel van arnold en mij. -
03 Januari 2006 - 15:42
Esther:
Zo, weer aan het werk dus weer tijd om jullie berichtjes te lezen. Lieve schatten, wij wensen julli eeen geweldig 2006 toe met veel liefde, gezondheid en mooie reizen!! Pas weer goed op elkaar in het nieuwe jaar en een hele dikke kus: XXxx -
03 Januari 2006 - 21:54
Coby Van Kuilenburg:
Eerst een heel Gelukkig Nieuwjaar van ons allemaal.Wat geweldig dat jullie de Kerst zo hebben gevierd toch een beetje thuis, alleen warm. Fijn dat jullie werk hebben dat geeft een beetje geld(ruimte). Heel veel succes en de groeten van ons allemaal. Coby -
04 Januari 2006 - 09:47
Tante Janny:
lieve Nicole en Thijs,
Johan en ik wensen jullie een geweldig, liefdevol, spannend, inspirerend, uitdagend en vooral gezond 2006 toe!!!
ben je inmiddels weer helemaal hersteld van je val in de kelder?
fantastisch dat jullie weer werk hebben. jullie beleven weer prachtige avonturen. veel plezier en succes gewenst. -
08 Januari 2006 - 12:12
Ton Zuijderduin:
hallo nicole & thijs !
Jullie kerstkalkoen zag er prima uit en ik denk dat het kerstfeesnog veel mooier is geweest zo op de foto's af te gaan. Allereerst een prima de luxe 2006 toegewenst: het begin ziet er al veelbelovend uit! Het blijft spannend, elke keer moet ik er de atlas bijnemen, waar jullie nu weer uithangen. Het lijkt me een ideale stek voor een vakantie! Zelf ben ik net terug van wintersport uit de Franse Alpen. Bij de post zat een geboortekaartje van Karst (jawel!!! Esther heeft een zoon!) Morgen begint het weer in Leusden. Heb je weer gauw een plaats waar je kunt internetten, dan kunnen we weer eens een chatsessie organiseren (Joke is daar ook in voor !) Groeten Ton