Happy New Year - Reisverslag uit Roatán, Honduras van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu Happy New Year - Reisverslag uit Roatán, Honduras van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu

Happy New Year

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg

10 Januari 2006 | Honduras, Roatán

Lieve allemaal,

Allereerst natuurlijk een gelukkig nieuwjaar, dat jullie een gezond en leuk, mooi jaar mogen hebben. Voor ons begon het nieuwe jaar nogal vreemd. We waren allemaal erg vermoeid, ik van het werken en de rest van het niks doen, Oke Thijs heeft ook een paar dagen gewerkt. Veel zin om uit te gaan hadden we niet, we hebben het wel geprobeert maar Thijs en ik besloten om 22.15 uur toch lekker naar huis te gaan. Adam en Tracy zijn wel in de kroeg gebleven en kwamen ons om half 1 wakker maken om ons een gelukkig nieuw jaar te wensen. Ja wakker maken, we waren zo moe dat we in slaap zijn gevallen.

De volgende ochtend was mijn laatste werkdag. Er ging weer het een en ander mis en we vertrokken later. Maar we hadden geluk, een whaleshark! Echt geluk hebben, ook deze keer was ie best snel weg, maar ik had meer geluk op mijn laatste werkdag. Een tweede whaleshark, deze is een stuk kleiner, maar ik spring op het juiste moment het water in en ik ben er precies boven. Ik kan haar mooi bekijken voor ze het diepe induikt.

Na de 2 duiken hebben we minder geluk de motor van de boot start niet. We moeten wachten om gesleept te worden en het is al donker als we terug komen bij de dok. Het is ondertussen 7 uur s avonds en ik moet ook nog wachten om betaald te krijgen. Eenmaal thuis verteld Tracy dat de boot morgen niet doorgaat, maar we misschien met een speedbootje over kunnen.

Helemaal klaar voor vertrek word ons verteld dat er te veel wind staat en dus te veel golven zijn en we niet naar roatan kunnen. Erg jammer maar nu heb ik wel mooi de mogelijkheid om eindelijk de begraafplaats te bekijken. De vroegste graven zijn uit 1827.

Voor s ‘avonds hebben we kaartjes voor de kleine bioscoop voor Harry Potter 4. Iedereen zit helemaal klaar vol verwachting als de biosman binnen komt en zegt ‘Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Ik heb de film maar het is in Spaans.’ Niet echt wat we wilden, gelukkig kregen we ons geld terug. We hebben de film dus nog niet gezien.

3 Januari om 6 uur s’ochtends laden we al onze bezittingen op een kleine speetboot. We vragen nog of we nat worden, de kapitein zegt ‘waarschijnlijk een beetje.’ Hoge golven waar we recht tegenin moeten. Dit gaat langer duren dan 1,5 uur. Tracy begint zeeziek te worden en allemaal zijn we koud en drijfnat. 2.5 Uur later komen we veilig op Roatan aan. De eerste indruk is goed. De tweede nog beter. Het is een strand cultuur. De weg is zand, er is een strand en de duikscholen zijn aan het strand. Dit is alles wat Utila had moeten zijn. Dit is echt zoveel leuker.

De managers zijn blij ons eindelijk te ontmoeten en wij hun. De hele dag zijn we op zoek naar accommodatie maar hebben geen geluk. Wel voor korte duur maar ja je wil iets vast hebben.
Voor de nacht vinden we een kamer. De volgende dag zijn we alle 4 aan het werk. Aan het einde van de dag vind ik nog een huis waar we over een week in kunnen. Voor Adam zijn verjaardag gaan we uiteten.

Gister hebben we een huisje voor een week gevonden. Klein maar knus. Vandaag is het weer omgeslagen en boten kunnen niet uit. De wind waait recht de baai in. Gelukkig kan je met een open water cursus het een en ander schuiven en zo toch bezig blijven. Ik ben vandaag met een cursus begonnen voor 1 maar vanmiddag komen er nog 2 bij. Het loopt dus nu moet het weer wat bijtrekken en alles is SUPER!!!

Audrey en Andrew hebben een heerlijk welkoms barbeque voor ons georganiseerd met verse steak, geimporteerd uit de states. Erg gezellig zo leren we gelijk iedereen kennen.

Even een pauze van een paar dagen voor het schrijven van een nieuw verhaal het is inmiddels de 10de. Ik zit bij de bakkerij, want daar hebben ze gratis wireless. Het is hier iets moeilijker contact te maken met het thuisfront. Email is 10 dollar per uur en bellen is 1 dollar per minuut. Dit is dus een geweldig alternatief, vers brood en gratis internet. Het strand is 1 meter van mij verwijderd en ik heb een geweldig uitzicht over de baai. Mensen die in de zon liggen te bakken, van de dok afspringen het water in, een duikboot wordt uitgeladen, zwetende instructeurs en mensen die gewoon aan het afkoelen zijn in het water.

Ik weet zwaar leven. Het is wel even anders geweest de laatste paar dagen, regen en veel wind, slecht zicht en ijskoud na een duik. Dus we zijn erg blij met dit heerlijke weer. Allebij zijn we hard aan het werk met cursussen. Thijs doet een open water en ik een advanced. Absoluut een goede keuze geweest om naar dit heerlijke eiland te komen.
Thijs zijn verjaardag hebben we gevierd in een Argentijnse grill restaurant. Echt lekker gegeten.

Veel liefs en knuffels Thijs en NicX

Hanny en Theo echt gezellig dat jullie willen komen. Controleer ook even vluchten vanuit Milaan die vliegen rechtstreeks naar Roatan.
Ans en Nico ik krijg jullie maar niet te pakken, maar kan nu niet zeggen wanneer ik weer online ben, lastig
Esther en Peter, gefeliciteerd met jullie zoon.
Tante Jannie, mijn been doet het weer helemaal alleen wat littekens maar ja dat is natuurlijk een haaiaanval geweest hihihi.
Ton en Joke, zou heel graag willen chatten maar weet nooit wanneer ik weg kan van de duikschool.

• 10 Januari 2006 - 18:55

Marieke Kuijpers:

Harry Potter 4 is leuk/mooi enz. (Haha,)Thijs nog gefeliciteerd!
    Marieke

• 11 Januari 2006 - 11:57

Merel En Wouter:

Thijs nogmaals gefeliciteerd! klinkt allemaal weer erg goed.ons bezoekje zit er voorlopig nog niet in. hebben jullie onze kaart al ontvangen??
    grtjs merel

• 11 Januari 2006 - 21:21

Hanny:

Merel: wat is jullie nieuwe adres, nog even en dan ben je jarig..... Kan ik ipv T en N een kaart...

• 27 Januari 2006 - 19:28

René:

Haai!
    Dolfijn dat jullie in Honduras zitten maar het is niet echt makkelijk bereiken he? Wilde jullie eigenlijk al weer op komen zoeken, gezellig!

Liefs,
    René