Alles komt op zijn pootjes
Door: Nicole
20 November 2004 | Thailand, Bangkok
Ik kan weer zeggen dat het geweldig gaat. Vorige week waren we echt in mineur stemming, want moeten we dan nu toch naar huis? Na alle opties goed te hebben afgewogen, besloten we de maand november uit te zitten, is er geen verandering dan gaan we. De volgende dag ging de telefoon, 3open water studenten voor de volgende dag. Even later gaat de telefoon weer 2 funduikers en voor de volgende dagen meer werk. Die funduikers waren amerikanen, heel fijn want die geven grote fooien. Nu zijn we beiden dus weer volop aan het werk, het weer is prachtig en heb weer met de schildpadden en haaien gekletst. Geweldig dus.
Maar het wordt nog mooier. We hebben een jaarcontract aangeboden gekregen, eigenlijk 2 want een ander bedrijf zei dat we maar eens moesten komen praten over de mogelijkheden, wat een vaste baan betekend.
Nieuwe twijfel is gezaait. Willen we nog een jaar hier blijven en 'vast' zitten of gaan we nog een paar maanden zo door en vertrekken naar andere oorden? Optie naar huis gaan is in elk geval van de baan, sorry.
Wat ik vorige keer niet verteld heb, is dat ik mijn schaar heb gebruikt om toch wat centjes binnen te krijgen. De Ferang's (buitenlanders) zijn bereid om me het zelfde te betalen als wat ik verdien voor een dagje funduiken. Kijk zo komen we toch de winter door.
Ook heb ik een dagje gewaterskied. Voor de genen die dit nog niet eerder ervaren hebben. Je staat op skie's en wordt over het water voort getrokken. Een goede tip: haal je billen uit het water en hou ze eruit! Nog 1: Als het pijn doet loslaten! Ok laatste: tigerbalsem helpt tegen spierpijn!
Nog een nieuwtje, we gaan waarschijnlijk nog een keer verhuizen. Vorige keer hadden we een huis gevonden, maar we hadden hem aan Guy verloren. Alleen nu komt er een ander huis vrij, waar Guy in gaat, dus nu kunnen we als nog in het huis wat we in eerste instantie wilden. Zie je we reizen best wel, hahahahah.
We krijgen bezoek uit Nederland, Arne (neef van Thijs) komt dinsdag en woensdag naar Samui. Echt gezellig. Ik ben benieuwd hoe hij 'ons' eiland vindt.
Van de week schrok ik toen ik de tesco in liep. Waarom? Er stonden allemaal kerstbomen. Ja bij jullie staan de winkels vast al weken vol met kerstspullen of alleen nog maar sinterklaas?
Het deed me ineens realiseren dat het echt al koud in Nederland moet zijn, dat iedereen aan het lijnen is voor de komende vreetpartijen. En naar wie gaan we eerste kerstdag en tweede? Met wie en waar vieren we oud en nieuw? En natuurlijk zijn de meeste druk met hun surprise en gedichten voor sinterklaas. lootjes trekken met zijn tweeen is toch niet zo leuk. Heel gek om dat allemaal te missen. Maar we hebben een oplossing gevonden om ons gemis te bevredigen. Waar ik nu verder niet op in ga, maar wordt vervolgd.
Veel liefs en knuffels Thijs en Nic x
Pop dan mai kaa!
Ps: sorry Merel geen derde kerstdag of nieuwjaar, maar je bent hier van harte welkom!
Esther bedankt het duimen heeft geholpen. Marjan en Essy ben heel benieuwd wat dat talentenspel inhoud en eruit is gekomen.
Juut, wij heimwee? moet dat nou zo groot op de site, da hoeft niet iedereen te weten, hahaha.
Tante Jannie, ben een nu een beetje druk mare volgende week? Gelijk een leuk winterkleurtje erin?
Arne als je dit nog leest, ik ben heeeeel erg gek op hagelslag, puur ene Thijs is heel erg gek op stroopwafels.
Jook, ben je al aan het pakken?
Odette, als ons hoofd niet vast zat vergaten we die ook nog.
Janine, probeer het nog een keer, heb zin om ff lekker te kletsen.
Hanny, lekker om je stem even gehoord te hebben.
Frederik, super bedankt voor de foto, 2de is alleen niet gelukt want mijn mailbox was vol, heb hem nu geleegd.
Mams, leuk truitje, nieuw?
Opa, wil je me bellen?
20 November 2004 - 09:28
ERIC:
Hoi Thijs en Nic,
Ik lees jullie verhalen altijd met pezier. Ben eigelijk wel een beetje jaloers, zeker als ik nu naar buiten kijk en de NATE SNEEUW uit de lucht komt vallen.
Het valt me een beetje van je tegen dat je van een beetje waterskien spier pijn krijgt (gewoon doorgaan en doen of er niks aan de hand is).
Verder gaat het op de maiskamp goed Jongens in de achterkamer moeders werken Nadine hangt ook wat rond DUS ALLLES PERFECT.
De groetjes van de MAISMUIZEN. -
20 November 2004 - 11:36
Ton:
Wat fijn dat jullie kunnen blijven. Ik stond net op het punt extra verlof bij de SBBO aan te vragen voor een snorkelcursus bij jullie!
Sinterklaas is al in Nederland en de natte sneeuw kletst nu tegen de ramen! Met de kapperswerkgroep gaat het prima (lekker druk & zo) Voor je het weet zit je weer aan het eindejaarsetentje (waar we je zullen missen).
Voor de schoonheidsverzorging is dat waterskien ook een mooie optie: ontharen en plezier in een!.
Heel veel plezier met Sinterklaas in de tropen (lijkt me een aparte ervaring) en ik blijf jullie volgen
Groeten
Ton -
20 November 2004 - 15:03
Theo:
Toch een beetje jammer, want we komen nog steeds een stel tekort voor een van de gangen van het kerstmenu. Had dat toch mooi door jullie gedaan kunnen worden , als ... jullie 'noodgedwongen' terug hadden moeten komen. Jammer, dat wordt dan maar broodje van kootje of zoiets.
Maar alle gekheid op een stokje: houden zo. Want ... ik vind het wel lekker om nu al te weten waar ik het volgend jaar op vakantie kan !!!!
Heel veel liefs, Theo (terwijl het hierbuiten sneeuwt) -
22 November 2004 - 14:26
Merel:
Nou vooruit dan maar, blijf maar in thailand. als het goed is komt er nog een 'surprise' jullie kant op.
als we die eindejaarsloterij winnen komen we zo snel mogelijk jullie kant op en anders wordt het helaas pas tegen de zomervakantie.
grtjs merel -
23 November 2004 - 19:52
André:
Nou, ik vind het wel geweldig zo maar een aanbieding om nog langer Thais te blijven. Hier eten we boerenkool met worst, echte hutspot ofwel domp op zijn Vlaams en we eten vooral zuurkool. Gezonde kost in plaats van al die rijst daar. Och jee, ondertussen geniet van Deep Purple (voor oude l..), Tom Waits en Maarten van Rozendaal Ja, dat mis je daar ook, niet?
Nee, zal wel niet, maar alsnog de hartelijke groeten van André -
24 November 2004 - 08:05
Jook:
He lekkere skatjes neem dat jaarcontract maar, want we komme er van de zomer an!~!!!!!! Die Ghans moet toch eerst thailand zien.
Yep ken dat heimwee.....
Denk aan jullie.
En Nicky je weet het he 1 mailtje en datum en tijd en djoky zit klaar voor de msn.
Laf joe dikke kuzz
Jook en Ghans -
24 November 2004 - 22:07
Rene:
Hoi schatten,
Daar ben ik weer. Wat leuk om te lezen dat alles weer op zijn pootjes terecht gaat komen. Ik ga voor jullie duimen dat jullie bakken met geld gaan verdienen en heerlijk kunnen blijven genieten daar. Je mist in dit land werkelijk niets. Na de moord op Theo van Gogh lijkt het land in rep en roer en het zal wel weer inkakken, tot de volgende enzovoort. Ik hoef jullie niet te vertellen dat je hier voor het weer ook niet moet zijn. Dus: lekker daar blijven desnoods survivallen.
Mijn plannetje om dit najaar naar dat deel van de wereld af te reizen is helaas door langdurige ziekte in het water gevallen (daardoor kreeg ik minder salaris en heb ik niet kunnen sparen etc). Nu gaat alles weer okay hoor met mij. Maar ja, geld he....altijd hetzelfde liedje. Verder ben ik nu aan het solliciteren. En onlangs heb ik een ander huis gekocht...kan niet alles tegelijk (hoewel ik toch een eind kom als ik het nu zo opschrijf).
Wees lief voor elkaar en blijf opletten onder water. xxx -
28 November 2004 - 16:14
Bart Van Gulick:
Goh, Nicole en Thijs, wat een fantastische site en wat een aanstekelijke verhalen.
Jullie zien er keigoed uit.
Misschien dat we maar eens langs moeten komen.
We gaan nu de open haard aansteken wat het is hier iets frisser dan bij jullie.
Zou overigens graag eens keer waterskieen en duiken.
Hartelijke groet van Tineke en van mij een van onze bezoekers., jawel Ans &Nico