Lekker bijknuffelen
Door: Nicole
28 Januari 2005 | Thailand, Bangkok
18 Januari was het eindelijk zover, pa en ma komen naar Samui. Wij mochten de brommer lenen van Tracy (onze goede buur en collega). Wij stonden helemaal gereed bij de aankomstgate. Het duurde maar en het duurde maar, mensen kwamen tevoorschijn en vertrokken, maar geen Ans en Nico. Na een half uurtje kregen we een telefoontje, ze stonden 50 meter verderop, bij de internationale gate. Wat heerlijk om ze te zien en vast te houden.
Op de brommer met alle spullen, dit viel toch een beetje tegen want ze hadden zoveel mee. Gelukkig reed Nui (chauffeur van Caveman) net langs, dus alles achterin en naar Shambala. Daar kwamen we er achter waarom ze zoveel mee hadden. De tassen waren vol geladen met lekkers, hagelslag, kaas, stroopwafels, drop, pindakaas, port en ga zo maar door. Onze verloren kilo's zitten er binnen no time weer aan.
Natuurlijk lekker veel kletsen en bijgeknuffeld. s'Avonds hebben we de Veltmannetjes gelijk laten kennismaken met de beroemde massaman curry van Shambala. Dit viel erg goed in de smaak.
Thijs was ondertussen aan het wachten op een telefoontje van een duikschool in Phuket, want misschien was er nog een afmelding zodat Thijs op een gratis live aboard kon om het rif op te ruimen na de tsunami. En ja hoor om 10uur kwam eindelijk het verlossende telefoontje, hij mocht mee.
Snel een boot en bus ticket regelen en tas inpakken want de volgende ochtend moest ie weg.
De volgende dag heb ik Thijs naar de boot gebracht in Nathon, ik had nog mooi 1,5uur voordat ik moets werken dus maar even bij pa en ma langs kijken of ze al wakker waren. Ja, hoor ze lagen al in het water te spartelen. Samen lekker ontbeten.
Na het werk weer naar Pa en Ma, dat was lang geleden dat ik op het strand gelegen heb. s'Avonds zijn we naar Big Buddha Cafee voor de zonsondergang gegaan en om verrukkelijk te eten.
Goed nu gaan de dagen een beetje door elkaar lopen maar dat geeft niet. Pa en Ma zijn nu begonnen met hun open water curcus. De theorie, het zwembad en de eerste duiken zitten er al op, wat is dat leuk om je ouders kennis te laten maken met je eigen passie. Ook leer ik hun leermanieren. Zo had Pa iets meer moeite met de theorie en Ma iets meer moeite in het zwembad, maar in het open water deden ze het beide geweldig.
Morgen doen we de laatste 2 duiken en zijn mijn ouders ook Padi open waterduikers.
Pa rijdt hier volijk rond op een brommertje, het was natuurlijk wel even wennen om links te rijden maar hij doet heel voorzichtig. Mam gaat gewoon achterop.
Zo konden we het eiland rondrijden. Naar de waterfallen, grootvader en grootmoeder bezoeken en naar Nathon. In nathon is er s'avonds een nightmarket met allemaal lekker thais eten, dit moest geprobeerd worden.
Je denkt nu waarschijnlijk die Nicole heeft het maar steeds over eten, dat komt omdat Pa zo ontzettend geniet van de Thai'se keuken. Gister zijn we naar Poo gegaan, natuurlijk voor het eten, maar ik wilde Poo graag voorstellen aan Pa en Ma en andersom.
Op het moment is het op duikgebied rustig en dit keer komt ons dat natuurlijk erg goed uit. Zo kunnen wij weer even gewoon toerist zijn.
Van de week is er wel iets naars op het eiland gebeurd wat waarschijnlijk ook in het nieuws in Nederland is geweest. Na de fullmoon party is er een speedboot omgeslagen met 40 mensen erin. Er gaan verschillende verhalen, een golf, een rots of de mensen zijn gaan schommelen. Er zijn in elk geval al 12 doden en er worden nog een paar mensen vermisd. Heel naar dus. Maar maak je niet te veel zorgen over ons omdat wij ook dagelijks op een speedboot zitten. Deze boot is gewoon te vol beladen geweest met dronken mensen. Onze kapitein is erg goed, plus dat wij maar maximaal 10 duikers aan boord hebben. De Thaise politie doet er in elk geval alles aan om de vermiste mensen op te sporen.
Onze plannen zijn nog steeds niet helemaal duidelijk, we hebben nog een vliegticket die in maart verloopt. We willen deze dus gebruiken naar.... ergens. Jullie horen het nog wel waar naar toe.
Wat staat er voor vandaag op het programma? Strand! En vanavond lekker eten in Chaweng. Ik ga nu lekker weer naar pa en ma, genieten van hun aanwezigheid.
Dikke kus Nic en Thijs
Hanny, Theo, Juut en Fre bedankt voor al het lekkers.
Odette en Janine bedankt voor het telefoontje.
Familie de Vries heel veel plezier in Zuid Afrika.
Jook super dat je naar thailand gaat, ik ben alleen bang dat we ergens anders zijn.
Chris balen dat het weer niet mee zat, in oz weer proberen.
Opa en Ellie bedankt komt erg goed uit.
Fre je foto's op de site zijn erg leuk.
Familie Kuijpers jullie hangen nu allemaal bij ons op de kast in de slaapkamer.
xxx
28 Januari 2005 - 08:21
Hanny:
Gezellig dat we vanaf de foto's meekijken.
Leuk he je ouders dicht in de buurt. Nu weet je pas hoe leuk het is om ouders te hebben!! Geniet er van!!! -
28 Januari 2005 - 08:45
Esther:
Wat heerlijk om te lezen dat jullie weer lekker samen zijn! Ik zie tante ans en ome nico al helemaal voor me op het brommertje met z'n tweetjes... Een hele dikke kus voor jullie allemaal en geniet ervan!! -
28 Januari 2005 - 09:20
Susan:
Hallo allemaal, leuk jullie verhaal te lezen en dat het zo gezellig is met elkaar. Jammer dat Thijs naar Phuket is maar voor hem natuurlijk heel bijzonder om dit te mogen doen. Leuke foto's dan hebben we ook een beeld erbij. Was wel even bezorgd over die gezonken boot maar je moeder stuurde me al gauw een smsje terug dat jullie allemaal veilig waren. Pas goed op jezelf en Nico en Ans ook voorzichtig op die brommer!! Geniet van elkaar en dikke kus van Aad, Susan, Frederik en Philip -
28 Januari 2005 - 13:21
Tjang-mie:
Ha vakantiegangers en harde werkers, haha. Hele gave foto's die jullie op de site hebben gezet. Wordt al heel erg jaloers, als ik al naar die mooie witte stranden kijk met die mooie palmbomen erbij. En hartstikke leuk voor jullie dat je ouders bij jullie zijn. Nog veel plezier gewenst! Liefs, Tjang-mie -
28 Januari 2005 - 14:46
Merel En Wouter:
ben benieuwd waar jullie dan heen gaan in maart. (australie is duur!!)maar goed het klinkt allemaal erg goed geniet ervan zo lang je ouders er nog zijn. en thijs en opruimen is voor ons wel heel bijzonder (er staat nog steeds een afwas op hem te wachten in de kanaalstraat) veel liefs merel en wouter -
28 Januari 2005 - 18:10
Joop (buur):
Vanuit een koud en nat landje even een korte reactie.
Nicole doe je wel voorzichtig met die oudjes,laat Nico niet zoveel eten, anders gaat de brommer eraan. Ik zou het best eens willen zien, die twee motormuizen op een bromfiets. Ik zie het al voormij Nico met snorkel en Ans met de zwemvliezen in badpak achterop. Thuis gaat alles goed de ramen zijn geplaatst. Gijs weet hoe hij Coby moet inpakken. Floor wil niet naar buiten (rotweer). Groetjes. -
29 Januari 2005 - 09:24
Marieke En André:
Jé, wat lijk jij op je moeder zeiden wij meteen toen we die laatste foto zagen! Wele enkele westerse ponden meer, maar dat ligt natuurlijk aan die magere levenswijze die jullie hebben op Thailand. En maar blijven daar, zeg. Is dat nou eens afgelopen en hup dat vliegtuigkaartje meteen richting Schiphol, kun hier lekker genieten van mist en regen. -
01 Februari 2005 - 18:05
Essy:
lek dat je u ook met je ouders kan gaan duiken. Lijkt me een hele ervaring.
jullie zien er goed uit.Wij gaan in mei naar turkije.En daar ook maar is kjiken of het onder water ook leuk is.ALS ik nog weet hoe het moet.dikke kus es -
01 Februari 2005 - 18:38
Janny:
Wat leuk om te lezen dat jullie zo van elkaars nabijheid genieten. Den die foto's...........geweldig!Je ouders als ervaren duikers, en je vader helemaal ontspannen te genieten van een massage. Daar had hij het in Hoogland al over. Lagguhhhh hoor. Nog heeeel veel plezier met elkaar en ik kijk uit naar de verhalen als ze wee thuis zijn.
Wat leuk voor Thijs dat hij naar Phuket mocht. Dat zal voor een duiker vast heel bijzonder zijn. Ik hoop dat hij niet al teveel ellende meekrijgt.
de hartelijke groetjes van Janny en Johan -
04 Februari 2005 - 14:15
Marjan:
wat een mooi gezicht zo je ouders bij je, wat zal dat geweldig zijn. geniet van de tijd met elkaar.Ben benieuwd wat jullie plannen verder worden.
grotejes -
05 Februari 2005 - 19:40
Hanneke (buuv):
Gesignaleerd op de Tolick in Hoogland: man, groene jas, superbruine kop, stralend en goedlachs. Naast hem vrouw met rood-zwart haar met oranje sjaal, superbruin, ook stralend en vol verhalen.
Beweren erg te hebben genoten van bezoek aan dochter en schoonzoon in Thailand. Blijkt ook wel uit opgedoken foto's van privésite!
Beware! They'd like to go back there!......
Maar wij zijn blij hen weer te zien en genieten van hun geweldige verhalen!
Nicole en Thijs, we zijn benieuwd waar jullie uiteindelijk terecht gaan komen. Geniet met volle teugen van jullie zalige leven in Thailand.
Wij genieten door jullie trotse ouders en jullie mooie site met jullie leventje mee.
Lieve groeten,
Hanneke en Willem