Terug van Destination - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu Terug van Destination - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu

Terug van Destination

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg

02 Maart 2004 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Lieve allemaal,

Weer terug in Christchurch. Na eerst de nodige plannen te maken, die ik nu maar niet gaan vertellen omdat ze alweer zijn veranderd, zijn we de bergen in gegaan. Voor de gene met een kaart, richting Arthur's pass.
Dit was afgelopen dinsdag. We waren de stad helemaal zat en waren weer toe aan een shot natuur. Prachtige rots formaties en heerlijke wandelingen.
Woensdag weer een wandeling gemaakt(naar de top Tjeerd) het was niet een hoge berg maar wel een mooi uitzicht en een zware klim. Boven konden we uitrusten op een alpenweide.

Ik bemerk ineens dat ik niet echt vol enthousiastme kan vertellen maar ben nog moe van het festival dus sorry daarvoor.

Goed we zijn toen door gereden naar Arthurs Pass en hebben wat laatste boodschappen gedaan. We vonden een leuk meer en hebben daar overnacht.

Donderdag ochtend vonden we dat we maar weer eens het ijskoude water in moesten en hebben een hele korte bad gehad in het meer.
s'Middags op avontuur. Cave stream scenic resurve heet het hier. De bedoeling is dat je door een grot loopt met goede warme kleding en goede schoenen. Dus wij volgen dit advies natuurlijk op en vol goede moed staan wij voor de grot en komen tot de ontdekking dat we tot onze middel het water in moeten. Ok dan maar alles uit, dus in onze ondergoed de grot in. Pik donker, het geluid van de stromende rivier waar we doorheen waden klonk als muziek door de vele weerkaatsingen. Gelukkig was het weer nog steeds heerlijk zonnig lekker genieten dus.

Vrijdag lekker uitgeslapen, want we hebben een lang weekend voor de boeg.
DESTINATION!
Een festival in een schitterende vallei met kalksteen rotsen, nog niet eerder zo'n gave lokatie gezien voor een feest.
Het terrein op rijden was al een beste onderneming, stijle hellingen met zand en rotsen. Onze Sjaak heeft het goed gedaan, we zijn heel trots. We stonden nog geen 5 minuten en we hadden kennis gemaakt met Andrew en Rinske, een Zambiaan en een Hollandse. Ook hun gasflessen waren inbeslag genomen, maar hadden 1gasfles, wat wijn en bier kunnen binnen smokkelen. Het was namelijk een alcohol vrij festival.

Al snel hadden we een leuke groep mensen bij elkaar, met wie we eten deelden. Iedereen kon wel iets inbrengen. Dankzij onze kok Andrew hebben we heel gezond en goed gegeten, veel moeders zouden blij zijn geweest met al het gezonde voer wat hun kinderen binnen hebben gekregen.

Overal liepen, zaten, lagen, dansten, speelde blije mensen een echt hippie gebeuren.

Zondag was het officieel afgelopen en de meesten mensen vertrokken, onze groep was nog niet helemaal klaar voor de echte wereld en bleven dus nog wat hangen. Ongelooflijk dat we weer een heerlijk maaltijd binnen kregen. De groep was wat uitgebreid en hadden weer zin om te dansen, we kunnen toch kijken of er nog iets gebeurt in de tent?
Yes, we hadden geluk. Er werd zelfs al het inbeslaggenomen bier uitgedeeld. Nog een erg leuk after party dus.

Maandag was het echt tijd om afscheid te nemen en de echte wereld in te gaan. Een deel van de groep besloot om in christchurch nog een laatste nacht door te brengen. Natuurlijk was er weer genoeg lekker eten, maar we werden de bus ingedreven door de regen en oververmoeidheid.

Nu is het dus dinsdag, nog steeds zijn we aan het bijkomen. Plannen zijn veranderd, niet heel veel maar toch iets.
PLAN: over 2 weken naar thailand, morgen spullen inpakken en Sjaak schoonmaken, overmorgen bus verkopen op de carmarket, de bedoeling is om met een hoge prijs te beginnen, misschien hebben we geluk, you never know.
We hebben wat reacties op onze mail naar een aantal duikscholen in thailand gehad die allemaal best positief zijn, we hebben vertrouwen.

Ik begin nu een beetje te balen van de lange verhalen die ik zelf vertel, ze duren veel te lang en heb zo geen tijd om persoonlijk te mailen, zo zie je maar reizen is niet alleen maar makkelijk.
Veel liefs Nic

• 02 Maart 2004 - 07:16

Susan:

Wij genieten in ieder geval van jullie verhalen. Hoop dat het gaat lukken in Thailand. Hier in kikkerland is het koud en af en toe valt er sneeuw dus veel bijzonders valt er over Nederland al helemaal niet te vertellen. Ben blij dat ik Fredericke (en Tjeerd) weer heb gezien. Succes met de verkoop van Sjaak. Kus van Susan, Frederik en Philip --> hooi nicol veel plezier en nog sterkte (dat was philip)

• 02 Maart 2004 - 07:26

Ans:

Lieverds, hoop dat Sjaak veel centjes opleverd. Kunnen jullie verder met jullie reis. Geniet van de verhalen hoor. Blijf zo doorgaan. (Jammer dat Susan met vanmorgen voor was.

• 02 Maart 2004 - 16:02

Je Zussie:

hai broertje, ik ben de eerste van jou!! hele leuke foto's maar ik wacht nog steeds op een foto van jou met SNOR! heel veel liefs kussie

• 02 Maart 2004 - 16:07

Merel:

SENNNNNNSATION!!
    hihi toen ik het verhaal van jou en de mail van thijs las kon ik maar 1 ding denken..... SENSATION!!
    ik hoop voor jullie dat die ouwe sjaak veel opbrengt zou wel zo relaxed zijn.
    ik ga gauw hanny bellen om jullie foto's te gaan bekijken (als je dit leest hanny; we komen eraan!)nou succes nog en tot mails

• 02 Maart 2004 - 16:08

Merel:

SNOR???

• 03 Maart 2004 - 19:40

Hanny:

Jullie hadden in de jaren 70 moeten leven!!
    Leuk Merel en Wouter dat jullie komen.
    We hebben een copie van de cd van Ans ontvangen, dus bij ons is "alles" te zien!!

• 04 Maart 2004 - 16:24

Michieltju Pieltju:

Nou en vandaag heb ik de zon gezien en ben ik wezen squashen...en ik ben helemaal niet jaloers als ik deze verhalen lees of foto's kijk, want ik ben lekker aan het afstuderen en dat is heeel leuk... JECH!!! Jongens, supertof allemaal...ik lees wel weer hoe het verder gaat...

• 05 Maart 2004 - 09:05

Joost:

Gelukkig zeggen jullie foto's genoeg, daar zijn weinig woorden voor nodig en kan ik m'n eigen reis fantaseren. Die auto's op Destination...GRANDIOOS! -X-