Veranderingen of toch niet
Door: Nicole
11 Oktober 2004 | Thailand, Bangkok
Er stonden wat veranderingen op de planning, maar zoals het er nu uitziet stellen we dat nog even een week of 3 uit.
Wat is er dan gebeurdt? We zijn naar malaysia geweest om hier een visum aan te vragen voor 2 maanden. Dit is een dubble entry visa geworden. Dit betekend dat je 2 maanden in het land blijft en het visum in thailand nog 1 maand mag verlengen. Dan moet je weer even grens hoppen (weer wat stempels halen bij de grens) hierna mag je weer 2 maanden blijven plus een maand verlengen. Scheelt weer een paar keer op en neer gaan.
Het was wel weer even wennen om in een stad te zijn. Nou moet ik zeggen dat het voornamelijk regende zodat er helemaal weinig te beleven valt. Op zoek naar t-shirts voor Thijs kwamen we terecht bij de wereld kampioenschappen van Sepaktakraw, een sport dat lijkt op volleybal alleen wordt het gespeeld meet een soort bal dat gemaakt is van bamboe (weten we niet zeker) en je mag hierbij je voeten gebruiken. 3 Spelers per team. Wij waren getuigen toen Malaysia won van Burma. Nu waren de Burmese fans wel veel uitbundiger dan de Malay, met muziek en dans.
Gelukkig kregen we ons paspoort snel weer terug en konden we naar Koh Lanta. Dit ligt dicht bij de Pi Pi islands en valt onder Krabi provincie. Dit was een beetje teleurstellend, regen. Alles was uitgestorven, het leek wel een spook dorp. Ok het seizoen is hier nog niet begonnen, maar dit hadden we niet verwacht. s'Avond gaan we eten bij Mr Beans een erg vriendelijke Engelsman die gelijk een telefoontje ging plegen nadat wij vertelden dat we instructeurs waren. We konden morgen langs komen. Dit was alleen de zelfde duikschool die Caren (onze baas hier) ook aanraadde. Helaas was ze al vorzien maar ze vertelde dat we zeker moesten blijven proberen en dat we makkelijk werk zouden moeten kunnen vinden. De vraag is alleen wanneer is het goede moment.
Omdat verder alle duikscholen dicht waren wilden we het eiland wel eens verkennen en natuurlijk kijken waar we evt. kunnen wonen. Iedereen woont hier gewoon in de resorts in een bungelow. We vinden een erg relaxte bungelow/ resort, doordat het laagseizoen is konden we in de beste bungelow slapen, aan het stand. Nu moet ik toch even wat zeggen over de bad kamer, WAUW! Geen dak, de muren geweldige kleuren en de douche is een soort regenpijp van bamboe en veel planten, ja als ik later groot ben wil ik zo'n badkamer, ok wel een dak als het een koud land is.
Eenmaal terug op de boot naar Samui belde we Caren om te zeggen dat we weer tot haar beschikking stonden. Ze had direct werk voor de volgende dag en de dag erop zou er een open water curcus starten die we konden doen. Ze heeft ons niet teleur gesteld want we zijn weer de hele week aan het werk.
Gister gebeurde er echter iets naars. 1 van de klanten werd niet meer wakker nadat ze tijdens de lunch in slaap was gevallen. Na alle pijnprikkels geprobeerd te hebben, kwam ze langzaam bij, na een slok water probeerde ze op te staan maar kreeg een soort epeletische aanval. Pfff dat was even schrikken. de ambulance was onderweg. Blijkbaar was het al eens eerder gebeurd maar is er geen epilepsi vast gesteld. Toch maar een nachtje ter observatie. Uiteindelijk viel toch alles mee, je wordt er voor getraind tijdens de curcussen maar als je het in het echt ziet is toch heel anders. Gelukkig reageerde iedereen heel verstandig. Het had trouwens niets met het duiken te maken aangezien ze niet kon duiken omdat ze haar oren niet kon klaren.
De veranderingen in de plannen. De bedoeling was om volgende week op een live aboard te gaan werken. Maar door alle vage info die we hadden plus de mensen die er ook gaan werken niet bepaald mensen zijn waar we 24 uur per dag 7 dagen in de week mee samen willlen zijn. Koh Lanta was de 2de optie, de bedoeling was toen om nog steeds volgende week te gaan. Allen nu, op dit moment is volgende week wel ineens heel dicht bij. Terwijl er hier nog zo veel werk is en daar nog niet. Dus leek het ons beter om nog even te blijven. Alleen hadden we tegen Poo gezegd dat we de 14de uit het huis zouden zijn. Ze heeft nu aangeboden dat we in het grote huis voor de zelfde prijs kunnen. echt een schat.
Verder ....
is Andrew echt vertrokken, hij is naar Laos en Cambodja.
Thijs heeft zijn duikcomputer eindelijk terug (deze was stuk) nu kunnen we mijn kapotte computer op sturen.
Mis ik een echte gehaktbal van mijn moeder. Regent het elke dag en zijn de wegen in rivieren veranderd.
Is onze mooie bruine huid weer aan het verbleken.
Kennen we elkaar 2 jaar.
Heb ik eindelijk even tijd om de website te updaten.
En mailtjes te sturen.
Ben ik de verjaardag van Odette vergeten, GEFELICITEERD!!!
Is Ips er niet meer.
Heb ik heel veel zin in een broodje hagelslag.(mmm begin honger te krijgen denk ik)
Heel veel liefs en hopelijk tot gauw, dikke kus Thijs en Nic
11 Oktober 2004 - 06:37
Ans:
Thijs en Nicole van Harte Gefeliciteerd. 2 jaar, waar blijft de tijd. En ehhh die gehaktbal kom je maar gauw halen. -
11 Oktober 2004 - 07:28
Esther:
Gefeliciteerd met jullie twee jaar!! Dikke kus: xx -
11 Oktober 2004 - 09:19
Gefeliciteerd skatjes!!!!
2jaar WOW
Toch lekker dat je nu ff de tijd had om te mailen.
Ow wat oet dat eng geweest zijn, als je dat gebeurd op je werk.
bij mij kreeg toen 1 x die man een beetje een paarse kleur en ik ging al helemaal door het lint.
Lekker weer wat van jullie gehoord te hebben.
Hele dikke kuzz Jook -
11 Oktober 2004 - 09:19
Gefeliciteerd skatjes!!!!
2jaar WOW
Toch lekker dat je nu ff de tijd had om te mailen.
Ow wat oet dat eng geweest zijn, als je dat gebeurd op je werk.
Lekker weer wat van jullie gehoord te hebben.
Hele dikke kuzz Jook -
11 Oktober 2004 - 13:58
Je Zussie:
Haai stelletje,
Als jullie je mobieltje aan hadden staan op dierendag dan had je misschien wel een heel leuk smsje kunnen ontvangen vanuit Tilburg
Nog gefeliciteerd!, is het nog steeds AAN??? -
11 Oktober 2004 - 15:21
Odtette:
Hee gaat lekker met ons he? Vergeetachtige mutsen. Gelukkig is het ons allebei overkomen.
Fijn om te horen dat jullie je nog steeds vermaken.
Wat een huis hebben jullie daar zeg enorm, geweldig!
Nou veel plezier nog en pas goed op elkaar...het gaat inmiddels al twee jaar goed! Dikke kus, Odette -
11 Oktober 2004 - 16:47
Joost:
Twee jaren vol liefde, gefeliciteerd! Odette ook nog gefeliciteerd, ik was het ook totaal vergeten.., Succes met het zoeken naar werk en geniet van de kleuen! Eeen glimlach verschijnt in mijn buik als ik lees over een huis aan 't strand en vrolijke kleuren in een open douche. In de tussentijd zal ik de zee moeten nabootsen met een klotsende maag en suisende oren. Veel Liefs, ik zal jullie snel een uitgebreide mij-mail sturen. -
11 Oktober 2004 - 16:55
Merel En Wouter:
knap van je hoor nicole 2 jaar is niet makkelijk met thijs (grapje hoor thijs).
wat is jullie nieuwe adres nou of anders gezegd waar kan ik een kaartje of pakketje heen sturen?
we willen af van onze pakjes shag want... we zijn gestopt met roken! ja echt waar en het bevalt prima! (8 trappen zijn nu wat minder erg elke dag)
anyway stuur jullie postadres ff en misschien komt de goed heilig man ook wel in thailand dit jaar!
liefs merel en wouter -
12 Oktober 2004 - 18:07
Tante Janny:
hey luitjes, goed weer wat van jullie te kunnen lezen. Vond het wel erg lang stil op de site.Je begrijpt dat wij alles willen weten van jullie leventje. Geniet van elkaar en van jullie duikavonturen!!!! veel liefs van mij. -
13 Oktober 2004 - 19:12
Hanny:
Is al die hagelslag al op dan??? Zullen we wat komen brengen??
Is dit een foto van het grote huis, of van het 1ste huis van Po?? -
13 Oktober 2004 - 19:13
Hanny:
Ook ik sms op dierendag..... -
15 Oktober 2004 - 07:33
Nic:
Goed nieuws, Caren heeft hagelslag voor ons(haar moeder uit Nederland meegenomen.
Ik zal proberen weer wat regelmatiger te schrijven. Let op proberen. Kus Nic -
18 Oktober 2004 - 11:01
Coby Van Kuilenburg:
Nicole en Thijs van harte gefeliciteerd al weer 2 jaar. Gelukkig dat jullie weer genoeg werk hebben. tot mails/chats!!! -
18 Oktober 2004 - 19:10
Marjan:
Hoi nic en thijs,
echt super al 2 jaar bij elkaar, maar ja in zo n mooie omgeving is alles toch al prachtig.
Gaaf jullie verblijfplaats daar kan ik zelf wel aan wennen. Have fun
Mis You en knuffel Marjanneke -
21 Oktober 2004 - 18:24
Essy:
top 2jaar. dat het er nog veel meer mogen worden. peet en ik waren vorige week 1 jaar getrouwd. -
25 Oktober 2004 - 08:00
Jook:
Nicky skatje heb je op je gewone hotmail mijn foto,s ontvangen. Laat ff weten dikke kuzz jook