Nog steeds in Samui - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu Nog steeds in Samui - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van nicoleenthijsopreis - WaarBenJij.nu

Nog steeds in Samui

Door: Nicole

Blijf op de hoogte en volg

17 Augustus 2004 | Thailand, Bangkok

Lieve allemaal,

Ondertussen zijn de meeste mensen in Nederland weer aan het werk, uitzonderingen daar gelaten. Ook Hanny en Theo hebben het warme thailand verruild voor een warm Nederland. Ondanks dat wij steeds aan het werk waren toen Hanny en Theo bij ons logeerde hebben we erg van hun gezeldschap genoten. Het was dan ook heel gek om voor een derde keer afscheid van ze te moeten nemen.

Sommige duikscholen organiseren een overnight voor hun klanten. Dit betekend wanneer je bijv. een openwatercurcus doet een nacht op de boot, koh Tao of Nangyuan kan blijven overnachten. Als instructeur moet je op de boot blijven, zodat je de volgende ochtend vroeg een extra duik met je klanten kan doen. Dit wilde ik wel eens meemaken. Nadat we mijn modelstudenten hadden afgezet op nangyuan, bleef ik alleen achter op de boot met de kapitein en bootjongen. Het spannende was dat geen van tweeen een woord engels sprak. Een gezellig gesprek zat er dus niet in.

Allereerst kreeg ik van allerlei overzoete snacks te eten. Zonder rijst of iets anders is dat echt niet weg te krijgen. Gelukkig had ik voor de zekerheid wat bananencakjes meegenomen, die op het bovendek lagen, waar ik ook zou slapen. Daar zag ik dat mijn bedje helemaal was klaar gemaakt.
Toen riepen ze me, er was meer eten Thais hete saus, groente en vlees met... natuurlijk rijst. Dit voelde al beter alleen moest ik er zoveel rijst bij doen anders zou ik mijn mond verbranden. De bootjongen zag me stoeien met het eten en maakte een ommelet voor me klaar.

Ondertussen hadden er andere boten bij ons aangelegd. Ik voelde me net een attractie, iedere kapitein kwam even kijken. 1 Van de kapiteinen kon net genoeg engels om te vragen of ik alleen was. Nee, ik heb een vriend, die ik natuurlijk gelijk even ging beschrijven. Thijs is namelijk erg bekend in de omgeving omdat iedereen zijn haar zo leuk vind, erg handig soms. En ja hoor ze kende hem.
Om toch een beetje te kunnen communiseren haalde onze kapitein een kinderboek te voorschijn, waarin plaatjes stonden met het engelse woord en het thaise woord eronder. Ik moest wel honderd woorden nazeggen, waarna hard gelachen werd, want mijn uitspraak klopte van geen kanten. Het enige wat ik onthouden heb is pop dan mai, ik zie je later. Nou ja, het was in elk geval gezellig.

Het slapen ging ook prima, wel werd ik steeds wakker, maar ik zou het zo weer doen. s'Morgens kreeg ik toast met gebakken eieren. Ze hebben echt goed voor me gezorgd.

12 augustus, Koninginnendag.
Nee, niemand loopt in het oranje/geel, geen kraampjes langs de weg en alcohol is uit den boze. Koninginnendag is de verjaardag van de Koningin die dan nationaal geeerd wordt. Overal hangt haar beeltenis waar bloemen worden gelegd. Er word voor haar gebeden en haar goede daden herdacht. Zij stelt namelijk haar prive leger tot beschikking van het volk. Zij stuurt het leger naar arme dorpen om erachter te komen waarom het dorp arm is. Dan moet het leger er een oplossing voor bedenken en uitvoeren.

Op dit moment zijn we erg druk met het zoeken naar woonruimte. Onze verwachting was dat we nooit meer zoiets moois krijgen als waar we nu wonen. Dit blijkt mee te vallen. Het is gewoon een kwestie van goed zoeken en het juiste moment op de juiste plaats. Dat wil niet zeggen dat we een huis gevonden hebben, maar wel een optie op een huis in de jungle. Ook was er een erg leuk huis bij een vijver maar ik heb vandaag te horen gekregen dat ze bezet waren. Maar we geven niet op.

Werk gaat ook nog steeds goed. De afgelopen week was iets rustiger en hebben we veel divemaster werk gedaan. Wat wel een erg leuke afwisseling is. Even voor de duidelijkheid, divemaster werk bestaat uit mensen een tour te geven bij een divesite, je bent dan een gids. Instructeurs werk is het geven van duiklessen, mensen dus leren te duiken.

Vandaag ben ik vrij en ben met allerlei klusjes bezig, waarvan dit er 1 was. Kan ik deze lekker doorstrepen op mijn lijsje.
Veel liefs Thijs en Nicole

• 17 Augustus 2004 - 09:31

Merel:

ik heb gisteren weer voor het eerst gewerkt en het beviel me..... niet!!
    mooi zo dat het allemaal lukt daar in thailand, maar... alleen op een boot met een paar vreemde mannen die geen engels kunnen en je alleen maar vol proppen met eten.... klinkt erg vervelend! ; )
    grtjs merel

• 17 Augustus 2004 - 10:52

Susan:

Leuk zo'n tochtje met mensen die je niet verstaat maar uiteindelijk toch nog goed gekomen. Hopelijk vinden jullie weer een leuk huis! Gisteren even bij je ouders geweest op Eiland Maurik ze stonden er mooi en hopelijk krijgen ze net zulk mooi weer als de afgelopen weken hier in Nederland.
    Klus maar lekker verder vandaag en liefs van ons allemaal. xxxx suus

• 18 Augustus 2004 - 19:08

Essy:

ja hoor vandaag weer op de sbbo geweest.het was weer als van ouds. een zooitje dus.een hoop elende.geen eigenwijze duikers gehad?hoop dat jullie een leuk huisje vinden.

• 22 Augustus 2004 - 10:09

Hanny:

Spannend die overnachting Nic!!

• 22 Augustus 2004 - 16:13

Sanne.:

Vrijdag ben ik bij Hanny en Theo geweest om Foto's te kijken en over de reis te kletsen.Gelijk naar het adres van jullie side gevraagt.En het is geweldig om te lezen en het fotoboek te bekijken.
    Veel liefs Sanne

• 26 Augustus 2004 - 08:27

K2 En W1:

Leuk dit verhaal, het is volgens mij de eerste keer dat je vertelt over contact met de plaatselijke bevolking. Het wordt wel duidelijk dat je je moet storten op de Thaise taal, succes daarmee!!
    Cats haar ziet er echt niet uit!!

• 26 Augustus 2004 - 08:29

K2:

NICOLE!!!!! Ik heb je nodig! .....Ik ben bij de kinky kapper geweest en ik heb nog nooit zoveel spijt gehad. MIsschien dat jij er nog wat van zou kunnen maken... maar helaas zit je erg ver weg...
    NOu, goed, ik wen er wel aan dan. Het is niet anders. (en maarten vindt het stiekem helemaal niet zo stom hoor...)
    X

• 05 September 2004 - 08:04

Hanny:

schattig huis, hier wil ik ook wel op vakantie!!!